Aktiviteter på skolen

Våre aktiviteter tar utgangspunkt i den norske friluftstradisjonen. Hver dag er det aktivitetstimer hvor elevene deltar på kultur- eller friluftsaktiviteter. Her skal de lære om og oppleve norske tradisjoner under veiledning av våre erfarne aktivitetsveiledere. Alt foregår selvfølgelig på norsk.

Elevene har mulighet til å prøve mange forskjellige aktiviteter. På begynnelsen av den første uken, vil vi ha gruppeaktiviteter for å bli kjent med hverandre og skolens område. Ettermiddagsaktivitetene varierer fra dag til dag, og elevene kan velge mellom flere aktiviteter. Vi bruker skolens fasiliteter og området rundt skolen. Vi har også en stor sportshall med all slags sportsutstyr, en klatrevegg, bouldrerom og danserom tilgjengelig. Vi tilbyr for eksempel aktiviteter som sandvolleyball, fotball, fang flagget, kanonball, innebandy, svømming, kanotur, bading, løping og gåtur.

Morgensamlinger og sammenkomster
I morgensamlingen lærer elevene norsk sanger. Det gir elevene en forståelse av norsk kultur, og elevene vil lære både nyere og eldre norske sanger. Dette er en veldig populær aktivitet og alle liker å synge med. Tidligere år har «Forelska i lærer´n» og «Gøy på landet» vært noen av favorittene. Vi lytter også til norsk popmusikk.

Om kvelden vil vi samle elevene og spise sammen. Deretter vil de være i dagligstuen. Der kan de spille biljard, bordtennis og diverse brettspill. Vi har også filmkvelder. Elevene har også tilgang til pianoer, gitarer og trommer.

 

Dagstur
Vi drar på dagstur med historisk og kulturelt innhold et eller annet sted i Telemark.

 

Telttur
Hvert år arrangeres det en telttur med overnatting i det fri. Elevene går den fine turen til teltplassen omtrent en og en halv time unna. På teltområdet blir det anledning for bading, som erfaringsmessig er veldig populært. Elevene har det også gøy med andre utendørsaktivitetere. De lærer å slå opp og ta ned teltet. På kveldstid griller vi pinnebrød, pølser og hamburgere. Vi vektlegger orientering, samarbeid og fornuftig ferdsel i naturen.Klatring, telttur og gåturer er noen av aktivitetene hvor elevene får oppleve friluftsliv og hvordan man i Norge oppfører seg i naturen.