Liv Jenny
Alder: 9 år
Fra: Australsk-Norsk som bor i Abu Dhabi
Deltok: Sommer 2016
De beste minnene fra Norgesskolen var å møte virkelig hyggelig personer og jeg likte også aktivitetene. Jeg likte Norgesskolen fordi det var en morsom skole og ikke lik min egen (kjedelig). Jeg likte teltturen og å svømme i elvene. Jeg likte også opptredenen vi hadde. Jeg lærte å snakke, skrive og lese norsk litt bedre. Jeg likte morgenene når vi sang. Den delen jeg likte aller best var at jeg ble intervjuet at NRK. Jeg syntes det var gøy. Jeg håper jeg kan komme tilbake til Norgesskolen, se alle vennene mine igjen og ha det topp !

Andrine Klaasen
Alder: 15 år
Sted: Nederland
Deltok: Sommer 2016
Tre uker var for kort. Jeg hadde en sånn fantastisk opplevelse at jeg skulle ønske at vi kunne ha blitt værende lenger. Jeg kom for å utvikle norsken min, oppleve norsk kultur, lage og spise norsk kosthold, erfare norsk friluftsliv, og selvfølgelig se den norske verdenskjente serien SKAM! Jeg dro hjem igjen med alle disse erfaringene og ikke minst mange, herlige venner for livet. Jeg håper alle kommer tilbake igjen. Det gjør i hvert fall jeg.

Herman Furberg
Alder:
Sted: Thailand
Deltok: 2006, 2007, 2009

Mamma fortalte meg om Norgesskolen våren 2006. Mamma og pappa måtte jobbe hele sommeren og Norgesskolen virket om en godt alternativ for meg. Først var jeg litt skeptisk til å være borte hjemmefra så lenge sammen med mennesker jeg ikke kjente, men jeg var også litt nysgjerrig og det endte med at både broren min Peter og jeg dro.

Jeg ble positivt overrasket og det tok ikke lang tid før vi ble kjent med noen hyggelige folk. På Norgesskolen møtte vi mange på vår egen alder. Dagene var fylt med aktiviteter. Matlaging, utflukter og turer var det også mye av. Norskundervisningen var veldig bra og jeg har senere brukt det norske språket mye, særlig da vi bodde i Thailand. På Norgesskolen lærte vi mange sanger, hadde teaterforestilling og vi feiret både jul og 17 mai. Vi ble ekte Nordmenn.

Jeg kom tilbake til Norgesskolen i 2007 og 2009 (søsteren min var også med i 2009). Hvert år ble vi kjent med nye mennesker og vi møtte også mange gamle venner igjen, noen av disse er jeg fremdeles i kontakt med via email og facebook. Jeg håper vi kan komme tilbake til neste år.

Sondre Solvang
Alder: 17 år
Sted: UK
Deltok:

Alt startet med at mamma så en annonse for Norgesskolen i bladet til det norske Sjømannskirken i London. Først var jeg litt skeptisk, fordi jeg ikke visste så mye om Norgesskolen. Etter mye mas fra mamma bestemte jeg meg for å dra, fordi jeg ikke hadde andre planer for sommeren og det kunne vel ikke være så ille.

Jeg hadde ikke så høye forventninger og så for meg en vanlig norsk skole full av 10-åringer og at jeg var den eneste som var 17. Jeg fløy alene for første gang fra London Heathrow til Oslo Gardemoen. Når jeg landet på Gardemoen så jeg en stor gruppe med mennesker, de så ut til å tilhøre Norgesskolen. De var i alle aldre og fra alle deler av verden. På bussen begynte jeg å prate med to andre fra England. De fortalte meg alt jeg trengte å vite om Norgesskolen. Det var en stor opplevelse å møte mennesker som hadde bodd utenfor Norge hele livet, men som fremdeles hadde sterke bånd til landet. Jeg hadde alltid en følelse av at jeg var den eneste som hadde det slik.  Men her møtte jeg andre som hadde vært på Norgesskolen i seks år på rad. Den første tiden var det fokus på ulike aktiviteter, så vi kunne bli kjent med hverandre. Etter dette ble vi godt kjent. Alle på Norgesskolen var veldig hjelpsomme mot oss som var nye, og sørget for at vi følte oss velkomne og inkludert.

På dagtid hadde vi undervisning. Klassene var inndelt etter alder og språkferdigheter. Norskundervisningen var veldig bra fordi den fokuserte på det som klassen trengte mest trening i. For oss var det å skrive norsk og å lese høyt. Hver dag øvde vi så vi skulle bli enda bedre. Årets tema var «Polar History” så vi leste om ekspedisjonene til Roald Amundsen og Fritjof Nansen. Det gjorde oppgavene mye mer spennende. På den måten lærte vi ikke bare norsk, men også om den norske polarhistorien.

Etter undervisningen var det tid for aktiviteter. Disse inkluderte fisking etter krabber, fotball, svømming, camping, kajakk og mye annet. Det var ikke kjedelig et sekund. Lærerne var snille og passet alltid på at alle hadde det gøy. En ting jeg har lyst til å fortelle om var en natt når jeg var uheldig og fikk et problem med tannreguleringen min. Dette hastet litt. Jeg snakket med lederen av Norgesskolen som sørget for at jeg kom til tannlegen neste dag og fikk fikset det.

Norgesskolen har vært en fantastisk opplevelse som jeg aldri vil glemme. Jeg har fått venner for livet. Selv om vennene fra Norgesskolen er spredt over hele verden, holder vi kontakt via internett og jeg gleder meg til å se dem igjen neste sommer.

Maïka Skjønsberg
Alder: 18 år
Sted: France
Deltok: 4 år

Hei, jeg heter Maïka Skjønsberg, jeg er halvt fransk og halvt norsk og har deltatt på Norgesskolen fire ganger. Jeg skulle ønske jeg kunne vært der lenger, men nå er jeg blitt for gammel…

Jeg var med når Norgesskolen startet opp. Vi var omtrent 30 elever og vi ble som en liten familie. Pappa sendte meg på skolen så jeg skulle lære å skrive norsk og lære mer om norsk kultur. Jeg snakket norsk, men hadde aldri lært å skrive norsk. Jeg var nok mer opptatt av venner og alle aktivitetene enn selve undervisningen, men uten Norgesskolen hadde jeg ikke vært der hvor jeg er i dag… Ja, jeg lærte å skrive norsk! (Og på engelsk, av den jenta jeg delte rom med første året). Jeg passerte Bergenstesten og studerer nå Internasjonale studier på tredje året ved Universitetet i Oslo.

Norgesskolen ga meg mer enn bare det norske språket; det ga meg en smakebit på det å være norsk. Jeg er glad for at jeg fikk feire 17 mai og lære nasjonalsangen. Jeg er glad for at vi dro på camping i skolen, svømte i den kalde norske sjøen, grillet pølser, spiste is, lærte sangen «jeg er en liten banan», stekte vafler, så på «Flåklypa Grand Prix», lærte om “Ibsen, Bjørnson, Kielland, Lie”, hugget ved, jogget i skogen, matet dyra, besøkte Oslo, Aker Brygge, Viking museet og Vigelandsparken og Eidsvoll. Glad jeg fikk en “hemmelig venn”, glad for å oppleve å ta badstu, glad for å feire norsk jul og for å se «Nissene på låven»!

Jeg blir rørt når jeg tenker på alle vennene fra Norgesskolen. Claire, Charlotte, Jamil, Ibo, Arturo, Erik, Emil… Vi var en flott gjeng. Jeg har mistet kontakten med noen, men jeg tenker ofte på dem og det vi opplevde disse årene er noen av mine fineste minner. På Norgesskolen fikk jeg også min første kjæreste, som formet meg til den jeg er i dag.

I disse fire årene betydde Norgesskolen alt for meg. Så snart den var over begynte jeg å tenke på neste år. Jeg fikk så mange opplevelser at mitt “vanlige” liv plutselig ble kjedelig…

Det pussige er at mange av de jeg møtte på Norgesskolen i dag bor i Norge… og det er ingen tilfeldighet! Jeg kan huske at vi snakket om det, at vi om noen år skulle møtes for et treff i Oslo. Og for to år siden møttes vi! Nå bor vi på ulike steder i Norge. Tre av oss bor til og med sammen – med Nordmenn selvfølgelig!