Påskekrim
Påskekrimmen er en spennende (forhåpentligvis) og viktig del av påskekveldene. Mange nordmenn reiser på hytta i påsken, og midt i skogen eller på fjellet er atmosfæren ypperlig for en skummel aften med påfølgende diskusjoner om hvem som er morderen. Dersom du befinner deg utenfor Norge, kan du se NRKs påskekrim gratis på NRKs hjemmesider.

Skitur
I påsken er det gode sjanser for sol, og fremdeles snø på fjellet, og kombinert med fridagene gir dette godt grunnlag for lange fine skiturer. På disse turene er appelsiner, kvikk lunsj og kakao nødvendige ingredienser for en perfekt dag. Ikke glem solbriller og solkrem, da fjellsolen er sterk og det er viktig å beskytte seg. Og før du legger ut på langtur: les fjellvettreglene.

Påskeegg
En tradisjon i påsken er å fylle påskeegg med godteri, for så å gjemme de rundt i huset eller hytta så barna kan ha en leteaksjon før de nyter av resultatet. Etterhvert har godterispisingen i påsken eskalert, og det er påskegodt på tilbud i alle butikker. Men for at det skal bli ekstra stas, kan det være greit å begrense seg til et påskeegg hver. Og heldigvis blir man aldri for voksen for påskeegg.

Påskeliljer
Det er alltid hyggelig å ha en anledning til å kjøpe blomster, og påskeliljene setter stemningen for våren som er på vei. Suppler med gule servietter og lys for å gjøre påskestemningen komplett.

Påskekyllinger
Søte små påskekyllinger bor gjerne langt inne i skapet resten av året, og blir tatt fram år etter år ved påsketider.

Malte egg
Lag et lite hull i hver lang ende av egget, og blås ut innholdet. Skyll eggene og tørk dem. Så er det klart for dekorering av eggene, som i sin tur blir flotte dekorasjoner, gjerne i kombinasjon med fjær og avklipte grener. Eggene kan males med vanlig vannmaling.

Eggedosis
Når man har malt egg har man en god grunn til å lage en gammel klassiker: eggedosis! Pisk eggene og tilsett sukker, så har du en herlig drikkbar dessert.

Påskemarsipan
Den gule kolibrimarsipanen med strøssel er en klassiker i påsken, og er en favoritt hos mange.

Bøker
Dersom været ikke slår til, og man blir sittende inne i påsken, er det en inspirerende og avslappende aktivitet å lese bøker. For eksempel kan du lese krim av Jo Nesbø, som Snømannen.

 

God påske!