Erik Poppes Tusen Ganger God Natt (originaltittel: A Thousand Times Goodnight) tar for seg valget mellom familie og en konsumerende karriere. Dette er en fantastisk rollefortolkning av Juliette Binoche, som er med i alle filmens scener. Hun viser både vakre og skumle sider av seg selv gjennom hennes indre kamp mellom hennes kjære familie og jobben hun brenner for.

Binoche spiller Rebecca, en fotojournalist hvis arbeider i konfliktområder har gjort henne til en av de fem beste fotografer i verden. Vi møter henne i en intens åpningssekvens som viser filmens dilemma: hennes gode instinkt som fotograf setter hennes eget liv i fare. Etter å ha kommet i kontakt med en Kabulbasert militant gruppe, får hun lov til å dokumentere en seremoni der en kvinne gjør seg selv åndelig klar for et selvmordsangrep. Rebecca insisterer på å være med på et stykke av veien til angrepet, og ender opp alvorlig skadet etter at bomben går av. Rebecca blir sendt hjem til Dublin, til sin familie, ektamannen Marcus (Nikolaj Coster – Waldau) og deres to døtre Lisa og Steph. Marcus setter ned foten og sier han ikke kan leve med Rebeccas jobbsituasjon, og hun bestemmer seg for å slutte. Mannen tror ikke på henne, og det gjør ikke vi heller. Hun er en spenningssøker, og har problemer med å ‘leve et vanlig liv’ og drive med småprat med naboer.

Poppe drar deg inn i Rebeccas verden uten noen løsning på hennes problem, og viser hvor vanskelig dette er for alle parter, samtidig som viktigheten av å fotografere i konfliktsoner fremheves. En av de mest hjerteskjærende scenene i filmen kommer da Rebeccas eldste datter retter kamera mot sin egen mor når hun gråter, og sier det ville vært lettere om hun allerede var død. Poppe har tidligere jobbet i konfliktområder selv, og filmen er basert på hans egene erfaringer. Filmen er nydelig fotografert av John Christian Rosenlund.
 

Produksjon: Paradox

Skuespillere: Juliette Binoche, Nikolaj Coster-Waldau, Lauryn Canny, Maria Doyle Kennedy, Larry Mullen Jr., Mireille Darc, Adrianna Cramer Curtis, Mads Ousdal

Regi: Erik Poppe

Skript: Erik Poppe, Harald Rosenlow Eeg

Produsenter: Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae

Foto: John Christian Rosenlund

Musikk: Armand Amar, Ane Brun

Kostymedesigner: Judith Williams

Distribusjon: Euforia Film

Tusen Ganger God Natt har premiere på norske kinoer 18 oktober.