I år er det det syvende året at jeg deltok på Norgesskolen. Det er et flott sted, der har jeg lærte norsk. Møtt folk fra helle verden. Jeg har erfart kultur og feiret 17. Mai, jul, og masse forskellige og spennende aktiviteter.
Jeg husker den første gangen jeg dro ditt da, var jeg bare 8 år gammel.

Jeg var litt redd, jeg kjente igjen og hverken snakket eller skrev bra norsk. Lærene var veldig amtenksomme , de passet veldig godt på oss. Men de snakket bare norsk ! Begynnelsen var værst, jeg brukte ”tegnspråket”, men etter 2 dager forsto jeg alt og etter en uke snakket jeg forståelig norsk.På Norgesskolen har vi undervisning i norsk grammatikk, lesing og skriving.

Hvert år er det forselige temaer, i år var det norpolen. Det er to år siden temaet handlet om vikingene, og tre år siden om Edvard Grieg,… Det varier veldig mye. Takket være det, lærer vi om den norske kulturen. Vi besøker museer som har tilknytting til temaene, for eksempel i år besøkte vi Roald Amundsen museum. Vi får også besøk av kjente personer, og i år møtte vi Liv Arnesen, Hun var den første kvinen som dro alene til Sydpolen, Hallgrim Berg spilte norsk folkemusikk.

Alt dette er svært interessant, men å bli kjent med ungdommer på min egen alder betyr også mye for meg. Vi har alle ulik bakgrunn ( siden vi bor i forskejllige land ) men når vi møtes får vi god kontakt. Aktivitetene som vi deltar i, hjelper oss til å bli kjent med hverandre på en positiv måte. Gjennom de tre ukene vi deltar på Norgesskolen knytter vi gode forbindelser. Av og til kan det være trist å ta avskjed, fordi vi har hatt så flotte dager sammen.

Ukene på Norgesskolen har gitt meg så fine og gode pplevelser at jeg alltid ser fram til å reise tilbake til Norge. Derfor er mitt ønske at all ungdom i lignnde situasjon bør delta på en slik sommerleir, jeg er så glad og takknemlig for at Nordmanns-Forbundet arrangerer slike aktiviteter for oss.
  
Jeg må nevne til slutt at i høstferien min var jeg noen dager i Oslo. Da fikk jeg muligheten til å delta på et møte hos Nordmanns-Forbundet, jeg ble godt mottat og fikk god informasjon om arbeidet som de utfører.  En svært lærerik dag! Takk, igjen.  

Og tussen takk til Tone, min norsk lærer i Brussel, som har hjulpet meg med å skrive denne teksten.