Jeg fikk vite om Norgesskolen fra moren min. Hun hadde fått en brosjyre fra den norske ambassaden. Så fortalte hun meg om hva det dreide seg om og spurte om det var noe jeg hadde lyst å prøve. Dette var da Norgesskolen skulle starte for første gang, året 2003. Da var jeg 14 år. Jeg har alltid hatt lyst til å prøve nye ting i livet, så jeg ble med på det. Dessutten var jeg veldig spent på hva jeg kom til å oppleve på denne skolen. Jeg var selvfølgelig litt bekymret i begynnelsen over at jeg skulle dra dit når jeg ikke kjente noen fra før av. Men det skulle ordne seg, tenkte jeg. Tross alt er det jo nesten som om man skal begynne i en ny klasse på skolen, hvor man treffer nye venner. Og i tillegg føler jo alle det samme, de som skal begyynne på denne skolen. Så det var ikke lenger noen bekymring.

Så var jeg der, den første dagen. Jeg ble kjørt til skolen fra Oslo, sammen med ti andre som jeg ble kjent med i løpet av reisen. Da vi var fremme, traff vi alle lærerne og aktivitetslederne. Så møtte jeg min romkamerat. I løpet av tre dager, ble vi alle på skolen kjent med hverandre.

Det var kjempe gøy å oppleve alle oppleggene og rutinene som finnes på Norgesskolen. Blant annet har man morgensamling, hvor man synger forskjellige sanger. Noen er fullstendige morsomme. Så har man undervisningstimene, hvor man lærer masse nytt om Norge, løser oppgaver, jobbe i grupper, man har også leker i blant. Sport og aktiviteter er også moro. Det er masse å velge mellom. Ut på kvelden kan man velge å se på film eller leke eller spille spill.

Det var spennende å være med i de forskjellige anledningene som 17. mai, jul, teltetur og talentkveld.

Men det beste ved denne skolen er selvfølgelig å treffe folk og få nye venner. Det er det som også gjør at det er så interessant å delta i Norgesskolen.

Grunnen til at jeg ville komme tilbake hvert år var å treffe igjen de vennene jeg hadde fått der, og å treffe nye venner, og ikke minst, å oppleve enda mere ting på denne sommerskolen. Og takket være den, har jeg nå venner fra hele verden. Jeg har vært og besøkt en del av dem i deres land, og jeg har møtt flere av dem her i Norge. Ellers holder vi stadig kontakt med hverandre på internett.

De to siste årene på Norgesskolen hadde vi teaterforestillinger. Første året var om “Peer Gynt” og andre året var om “Edvard Grieg”. Jeg syntes at det var veldig spennende allerede med første forestillingen, så året etter var enda mer spennende. Og det fikk meg da til å velge å gå et år på Folkehøyskole på teaterlinje.

Gjennom alle de fem årene jeg har vært på denne sommerskolen har jeg forbedret norsken min, fått vite hva jeg hadde lyst til å prøve senere i livet, og som sagt lært mye om Norge og fått mange venner fra mange land.