Et eple om dagen, er bra for magen, sier de vise. Sunt og godt, og kan brukes til å lage mye deilig, som syltetøy, saft, jus, cider, eller eplekake.
Mange huseiere i Norge er så heldige å ha epler i hagen, og da er det supert å kunne høste og lagre disse om høsten, for så å nyte resten av året. Hva med å lage en digg eplekake? Lukten alene er verdt strevet. For ikke å snakke om smaken.
Denne oppskriften har vi hentet fra den populære matbloggeren Trine’s Matblogg.
Trines Eplekake
Ingredienser:
- 125 g smør
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 egg
- 3-4 epler
- en neve mandler
- 2 ss brunt sukker
- 1/2 ts kanel
Ha alt det tørre i bakebollen, og smuldre dette sammen med smøret (som er delt i små terninger). Knekk eggene oppi en liten bolle og visp de sammen med en gaffel. Røres raskt inn i smørdeigen. Røren skal være ganske løs. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter. Glatt ut røren i formen og ca 1 cm opp langs kanten.
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i båter. Stikk eplebåtene ned i røren. Dryss på brunt sukker, kanel og strimlede mandler. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.
Nyt!