Et eple om dagen, er bra for magen, sier de vise. Sunt og godt, og kan brukes til å lage mye deilig, som syltetøy, saft, jus, cider, eller eplekake.

Mange huseiere i Norge er så heldige å ha epler i hagen, og da er det supert å kunne høste og lagre disse om høsten, for så å nyte resten av året. Hva med å lage en digg eplekake? Lukten alene er verdt strevet. For ikke å snakke om smaken.

Denne oppskriften har vi hentet fra den populære matbloggeren Trine’s Matblogg.

Trines Eplekake

Ingredienser:

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 3-4 epler
  • en neve mandler
  • 2 ss brunt sukker
  • 1/2 ts kanel

Ha alt det tørre i bakebollen, og smuldre dette sammen med smøret (som er delt i små terninger). Knekk eggene oppi en liten bolle og visp de sammen med en gaffel. Røres raskt inn i smørdeigen. Røren skal være ganske løs. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter. Glatt ut røren i formen og ca 1 cm opp langs kanten.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del de i båter. Stikk eplebåtene ned i røren. Dryss på brunt sukker, kanel og strimlede mandler. Stek kaken på nederste rille ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Nyt!