Årets skisesong ble nettopp avsluttet, og vi er stolte over de fantastiske norske utøverne som tok med seg flere medaljer hjem.

Her er høydepunktene fra de utrolige norske utøverne hva de har oppnådd denne sesongen.

Sterk skiskytterinnsats

Sist helg viste Tiril Eckhoff styrke i Holmenkollen og avsluttet sesongens siste løp på toppen av pallen. På tross av en noe treg start på sesongen, vant Eckhoff også gullmedaljen i sprint i Kontiolahti tidligere i mars, og vant sammenlagt i verdenscupen i skiskyting 2016. En imponerende innsats.

Verdensrekord etter verdensrekord

Rekorder ble slått under årets Raw Air-turnering i skihopp og skiflyging. Ikke bare én gang, men to ganger. I en av verdens lengste bakker, Vikersundbakken, satte norske Robert Johansson ny verdensrekord med et hopp på 252 meter. Det skulle ikke vare lenge, for bare en halvtime senere dukket østerrikeren Stefan Kraft opp, og hoppet 1,5 meter lenger, og satte ny verdensrekord på 253,5 meter. Publikum stod igjen og gispet under den spenningsfylte turneringen.

Overraskelser i alpint

Også i alpinbakken har det gått bra med Norge. Kjetil Jansrud har dominert sesongen og vant verdenscupen i Super-G, og kom på andre plass i verdenscupen i utfor. Etter mange år overrasket endelig Leif Kristian Haugen denne sesongen. Han brølte av glede da han vel fortjent vant sølvmedaljen i slalåm og bronsemedaljen i storslalåm i VM i St. Moritz.

Suverene i langrenn

Under VM i Lahti i februar gjorde Norge rent bord, og ble beste nasjon totalt. De norske kvinnene var de første i historien som vant seks av seks mulige gullmedaljer, med Marit Bjørgen i tet som tok inn fire av dem. Norge klarte også å holde Russland unna førsteplassen under 4×10 km-stafetten for menn. Senere under verdenscupturneringen i Quebec vant Johannes Klæbø gull på 15 km, og Bjørgen vant igjen 10 km like før Heidi Weng som tok sølv. Martin Johnsrud Sundby vant verdenscuptittelen i langrenn etter å ha slått alle på femmila i Holmenkollen i mars.

Det har vært en historisk sesong for skisporten og vi gratulerer alle de utrolige utøverne med prestasjonene.

Foto: Billy Bonkers / Norges Skiskytterforbund via Wikimedia Commons