Den 11. september er det valg i Norge. Her kan du finne ut hvordan du skal forhåndsstemme hvis du bor i utlandet.

Det norske Stortingsvalget avholdes 11. september 2017. Hvis du bor i utlandet eller ikke befinner deg i Norge på valgdagen, må du stemme før 1. september.

Husk å stemme før 1. september fra utlandet. Foto: Bernt Sønvisen / Ap / Flickr

Godt er det at forhåndsstemmegivningen åpnet 3. juli og du har fortsatt noe tid på deg.

Ta med legitimasjon

Når du stemmer i utlandet trenger du ikke å ta med valgkort, som vanligvis blir distribuert til individer med stemmerett som bor i Norge. For å stemme i utlandet holder det at du tar med deg gyldig legitimasjon til valglokalet.

Du er selv ansvarlig for å stemme slik at stemmen når frem og kan bli talt kl. 17 dagen etter valgdagen. Det er med andre ord best å være tidlig ute.

Hvor du kan avgi stemme

Forhåndsstemmegivning organiseres flere steder i Norge og i verden. Hvis du er i hjemkommunen din i Norge før valgdagen kan du avlegge stemme der, normalt på det lokale rådhuset eller offentlige biblioteket. Sjekk din kommunes hjemmeside for mer informasjon.

Dersom du stemmer fra utlandet må du gå til en av Norges utenriksstasjoner. Du kan stemme ved de fleste norske ambassader, generalkonsulater og konsulater, som har prosedyrer for å ta imot stemmen din. Hvis du ikke har anledning til å gå til din nærmeste utenriksstasjon, kan du også sende stemmen din til hjemkommunen din per brev.

Her finner du en liste over ditt nærmeste valglokale i utlandet.

Du finner mer informasjon på valgdirektoratets hjemmeside.