Under den andre verdenskrig leder Nobelprisvinneren Werner Heisenberg nazistenes atomprosjekt. Heisenberg trenger tungtvann, kun produsert av Norsk Hydro på Vemork, til reaktoren han skal bygge. Tungtvannsfabrikkens skaper, vitenskapsmann og motstandsmann Leif Tronstad fatter mistanke ved tyskernes tungtvannkjøp, og kontakter engelsk etterretning.

TV-serien Kampen om Tungtvannet har blitt møtt med strålende kritikker av de fleste norske anmeldere, og har allerede blitt solgt til flere land. Serien utspiller seg i løpet av opptakten, utbruddet og avslutningen av 2. verdenskrig. Vi følger historiene til de sentrale i kampen om hvem som først får utviklet atomvåpen.

Hele 1 259 000 tv-seere fikk med seg serieåpningen. Med 62,5 prosent av tv-seerne er det den beste åpningen av en dramaserie på NRK noensinne. Da den fjerde episoden ble sendt, slo NRK nok en gang rekord da 1 288 000 tv-seere satt benket foran skjermen.

Publisering av serien på www.nrk.no er kun tilgjengelig for brukere med norsk ip-adresse, men serien er solgt til utlandet (USA og mange land i Europa) så den vil bli sendt på TVogså utenfor Norges grenser.

Skuespillere i serien inkluderer Espen Klouman Høiner, Cristoph Bach, Dennis Storhøi, Anna Friel og Maibritt Saerens.