Dreng ble kjent med NWW via tidligere president i Norwegian Society i Washington DC Kristi Johnson. De satt begge i styret for denne organisasjonen da de ble kjent. Dreng er aktiv i det norske miljøet.

“Siden jeg er svært involvert i det norske miljøet her i DC (Jeg er president for Den norske dameklubben, sitter i styret for Lakselaget DC og Norwegian Society, leder en norsk Meetup gruppe, går ofte i Sjømannskirken, er medlem av den lokale losjen for Sons of Norway, osv. og hjelper alle organisasjonene med sosiale medier) føltes det ganske naturlig å si ja til å representere NWW her i Washington DC. Tidligere har jeg promotert Norgesskolen og Globalskolen både titt og ofte, og jeg føler at NWW har mye å bidra med til både oss nordmenn som bor i utlandet samt folk som er interessert å lære Norge bedre å kjenne, blant annet ved å sende barna sine på norskkurs i Norge,” sier Dreng.

Hun er gift med en nordmann, Fredrick Hamrell, og de har en datter på 14 år, Skye, som er konfirmant i år. Familien har også nettopp adoptert en hund som heter Holly. Inger er født og oppvokst i Larvik, familien hennes bor der fremdeles. “Vi har bodd i DC området i ca. 16 år nå og er her for å bli. Datteren min er født her, men vi snakker norsk hjemme, og hun henger med. Vi sender henne på norskkurs i Minnesota hver sommer”, forteller hun.

“Siden vi har familiene våre i Norge, reiser vi ofte “hjem.” Ingenting kan vel måle seg med norsk sommer i Vestfold! Jeg reiser også ofte til Oslo i jobbøyemed. Nesten hvert år arrangerer jeg Studietur Oslo for folk som skal jobbe ved Den amerikanske ambassaden eller offiserer som skal på militærutveksling på Akershus. Vi satser på en slik tur i desember i år også.” Dreng har heltidsstilling som norsklærer i USA.

Ønsker du å bli representant eller starte et chapter? Send e-post til info@nww.no