I år får elevene en god porsjon spenning og fysiske utfordringer kombinert med kulturelt og historisk innhold.

I klatreparken Høyt og Lavt, svinger løypene seg fra tre til tre i ulike vanskelighetsgrader – fra de enklere løyper til de mer avanserte. Parken er en akrobatisk oase hvor løypene består av zip-lines og utallige hindre som hengebroer, tuneller, stiger, balanse og tau-elementer. Her bør alle kunne få utfordret seg!

Ved Heddal stavkirke vil vi få guidet tur i det som er Norges største stavkirke. Mange mener den er den vakreste av dem alle! Stavkirken, med tre tårn som sitt særmerke, viser nydelig trebyggerkunst og er en nasjonal kulturskatt. Kirken ble bygd tidlig på 1200 tallet, og den er fortsatt i bruk. Vi får også omvisning på Heddal bygdetun som ligger ved siden av. På bygdetunet finnes 15 bygninger fra middelalderen og frem til 1930, så man ser hvordan norske hus har forandret seg over tid.

Vi skal også besøke Notodden, som sammen med Rjukan, er på UNESCOs verdensarvliste. Notodden var startstedet for verdens første vellykkede industrielle produksjon av gjødsel, noe som bedret avlinger og derfor bidro til økt matproduksjon i hele verden. Elevene vil lære om utviklingen av gjødsel. Det bør også bli tid til litt sightseeing i Notodden også.