Hun var 13 år den første gangen hun tilbrakte tre uker i Norge på Norgesskolen, som besøkes av barn fra 56 land over hele verden. Cassandra Opsvik Ferreira er nå 19 år gammel, og studerer kultur og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo. Hun jobber som turguide på båtturer på Oslofjorden og bussturer rundt omkring i Oslo om sommeren.

Internasjonal barndom

Cassandra har bodd over hele verden i oppveksten, inkludert Frankrike, Marokko, Madagaskar, Brasil og Norge. Når hun ser tilbake på sin tid ved Norgesskolen mener hun at den gjorde henne bedre forberedt til sine nåværende studier i Norge: ”Norgesskolen forberedte meg definitivt på å studere i Norge. Jeg lærte mye om både språket og kulturen, og jeg ville bo og studere her fordi jeg begynte å like Norge på en annen måte enn foreldrene mine mens jeg var på sommerskole her. Undervisningen ved Norgesskolen er bra fordi de fleste unge ikke har lyst til å sitte i et klasserom hele sommerferien, men der gjør man så mange morsomme og underholdende ting at det ikke blir kjedelig. Man lærer og har det gøy samtidig.”

Cassandra møtte noen av sine nærmeste venner på Norgesskolen, og hun har fortsatt kontakt med flere av dem, særlig de som også studerer i Norge. De drikker kaffe sammen, og mimrer ofte om gamle dager. Hun sier at det beste med Norgesskolen var å møte de andre barna som dro dit, fordi de alle var i samme situasjon: de var internasjonale barn med en ting til felles: tilknytningen til Norge.

”Jeg er takknemlig for alt jeg lærte om norsk historie, Nansen, Grieg, Ibsen og Thor Heyerdahl. Da jeg begynte å jobbe som turguide og måtte lese om Norge kunne jeg allerede mye av materialet. Jeg vil definitivt anbefale Norgesskolen, særlig på grunn av den uvurderlige utdanningen og vennskapene som forhåpentligvis vil vare livet ut.”

Tror du at du blir værende i Norge?

”Jeg er ikke sikker på om jeg vil bli her for alltid, men jeg kommer til å fullføre Bachelorgraden min i Oslo. Jeg har lyst til å studere i andre land også, fordi det gjør studiene mine mer verdifulle og er givende for meg personlig.”

 

Denne saken er også publisert i vårt magasin Norwegians Worldwide.