Vårt verdensomspennende nettverk av representanter og avdelinger gjør organisasjonen unik. De har kontakt med nordmenn lokalt, deler sin erfaring med andre medlemmer og fremmer Norge på en positiv måte. De gir også viktig innblikk i aktiviteter og saker medlemmene er opptatt av i ulike land.

Alle medlemmer kan henvende seg til oss om å bli en representant eller starte en lokal avdeling. Fortell litt om hvem du/dere er og hvordan du/dere ønsker å bidra til info@nww.no eller +47 23 35 71 70.

Vi setter stor pris på alle som hjelper oss med å støtte andre nordmenn, representere organisasjonen, arrangere sammenkomster eller lignende. Kommer det opp temaer man ikke kan svare på lokalt så hjelper vi på hovedkontoret naturligvis til.

Hva gjør en representant?

En representant er kontaktperson for nordmenn, medlemmer og potensielle medlemmer i området/ landet. Å være representant er en mindre formell rolle og den fylles på ulik måte fra person til person. Som representant vil ditt navn og din email publiseres på vår hjemmeside.

Hvert år innen 1 mars vil vi gjerne ha en enkel tilbakemelding på:

  • Antall nordmenn (ca.) i ditt område og hva de er opptatt av
  • Eventuelle råd og innspill til oss på hovedkontoret
  • Sosiale medier-grupper for nordmenn/skandinaver i ditt område

Hvordan jobber en avdeling?

Er dere minst to personer og har kontakt med flere nordmenn i området kan dere starte en avdeling. Disse hjelper mer aktivt medlemmer og potensielle medlemmer i området/ landet. Navn og email til avdelingens leder publiseres på vår hjemmeside.

Avdelingene er selvstendige enheter med egne vedtekter som ofte gjør en viktig jobb med representere organisasjonen og arrangere ulike arrangementer som julemiddager, 17.mai feiringer, sosiale kvelder og andre møter. Antall medlemmer og aktivitetsnivå i avdelingene varierer.

Hvert år innen 1 mars vil vi gjerne ha en enkel årsrapport/ sammendrag over:

  • Antall nordmenn (ca.) i deres område og hva de er opptatt av
  • Råd og innspill til oss på hovedkontoret
  • Hvilke arrangementer dere har holdt og hvordan disse har gått
  • Økonomisk situasjon og oversikt over styremedlemmer
  • Sosiale medier-grupper for nordmenn/skandinaver i deres område (egne og andres)

Råd om kommunikasjon i sosiale medier

For å komme i kontakt med andre nordmenn og potensielle medlemmer er det lurt å være synlig i sosiale medier. Opprett gjerne lokale grupper eller sider for å dele informasjon eller invitere til arrangementer. Del gjerne det som kan være interessant fra Norwegians Worldwide sentralt, vi poster på Facebook og Instagram. Har dere et større arrangement kan dere kanskje få publisitet fra lokale medier eller tiltrekke lokale sponsorer?

Gode eksempler på lokale avdelinger på Facebook er Nordmanns-Forbundet i Madrid og Norwegians Worldwide Phoenix Chapter.

Del gjerne innhold på andre sosiale medier kontoer av interesse for medlemmene, men husk å vurdere om disse kommer fra seriøse kilder. Engasjer dere gjerne i spørsmål og diskusjoner med medlemmer og interesserte, men la vær å gå inn i uvennlige diskusjoner. Hvis noen legger ut innhold som ikke er i tråd med våre verdier eller oppfattes som spam, skal innholdet slettes og vedkommende bør lukkes ute av gruppen. Dersom du får en situasjon eller henvendelse fra mediene du er usikker på, ta gjerne kontakt med oss.