Vi ønsker hele tiden å utvide vårt nettverk av nordmenn i utlandet og har nå gleden av å med oss Anita som representant for Nordmanns-Forbundet/Norwegians Worldwide i Boulder, Colorado. Her kan du bli bedre kjent med vår nye representant:
 

Hvor gammel er du og hvor kommer du fra?
Jeg er 54 år gammel, født i Oslo.

Hva er ditt forhold til Norge?
Min far var norsk og mor er også norsk. Mor og mine to brødre og en tante bor i Norge. Jeg har også flere tremenninger og andre familiemedlemmer i Norge.

Hvilke andre land har du bodd i?
Jeg bodde i New York i to år og Venezuela i ti år da jeg var liten. Far var norsk generalkonsul i Venezuela.

Vi flyttet tilbake til Norge da jeg var 13 år gammel og bodde på familiegården i Asker. Jeg gikk på Kristelig Gymnasium. Etter juridikum ved UiO jobbet jeg på Miljøverndepartementet i to år før jeg dro til New York der jeg tok master i juss (LL.M.) og dr.juris grad fra Columbia University, School of Law.

Besøker du Norge ofte?
Før var det årlig, nå er det blitt flere ganger i året. Jeg har vært i Norge nesten hver sommer slik at barna skal ha omgang med besteforeldrene og føle seg norske. Begge barna kan snakke norsk nå takket være Norgesskolen.

Hvor bor du nå og hva er ditt yrke?
Jeg bor i Boulder, Colorado. Som jurist underviser jeg og forsker på internasjonal juss (folkerett), særlig internasjonal miljørett og menneskerettighter, og klimarett. Jeg underviser ved University of Denver, Sturm Collegeg of Law.

Hvor lenge har du bodd i Boulder?
Det er blitt over 20 år. Etter masteren giftet jeg meg med en amerikaner. Vi har to barn – en datter som er på andre året på college og en sønn som er på siste året på videregående.
Colorado har 300 dager med solskinn – en godt bevart hemlighet. Når det sner blir sneen bare liggende i 2-3 dager. Fantastiske fjell, men dessverre lite med innsjøer. Kjempefine skimuligheter.

Hva ønsker du bidra med som representant for Nordmanns-Forbundet/Norwegians Worldwide, og hvilke deler av organisasjonen brenner du for?
Jeg vil opplyse nordmenn med barn som bor i Colorado om Norgesskolen.

Jeg brenner for at det skal bli dobbelt statsborgerskap i Norge, slik de har i Sverige. Jeg har ikke søkt om amerikansk statsborgerskap fordi da mister jeg det norske, men jeg skulle gjern hatt lyst til å stemmerett her.

Hva liker du å gjøre på fritiden?
Jeg har det veldig travelt men jeg tar meg tid til å gå tur med hunden, en mynde (‘whippet’) hver eneste dag, samme om det regner eller sner. Jeg liker å lese krimbøker, særlig norske. Ser på Dagsrevyen på nett så mye som mulig. Ungene elsker norske vafler og det gjør jeg også.

Bor du i Boulder eller i nærheten og har lyst til å komme i kontakt med andre nordmenn? Anitas kontaktinformasjon finner du her.