Statssekretær Kristin Holm Jensen (bildet) sier regjeringen håper, men ikke kan love, at et lovforslag om dobbelt statsborgerskap blir lagt frem i sommer.

Norwegians Worldwide har tidligere skrevet om hvordan Stortinget krever å få et lovforslag om dobbelt statsborgerskap så fort som mulig.

På spørsmål om fremgangen i lovarbeidet, svarer Kunnskapsdepartementet at de nå bruker tiden på å gjennomgå høringsforslagene som er sendt inn:

– Departementet går nå igjennom flere hundre høringsuttalelser og vil fremme et forslag for Stortinget så snart som mulig. Vi håper å kunne fremlegge et lovforslag i løpet av sommeren, men dette er ikke endelig avklart, sier statssekretær Kristin Holm Jensen (Høyre) til Norwegians Worldwide.

Behandling i høst?

Svaret kan være dårlig nytt for alle som håper på et raskt vedtak om dobbelt statsborgerskap. Stortingets hektiske vårsesjon avsluttes 15. juni, og dersom forslaget ikke fremmes før sommeren er det lite sannsynlig at et lovforslag behandles før Stortinget gjenåpner i oktober.

Hanne K. Aaberg, generalsekretær i NWW

– Det haster

Norwegians Worldwide er bekymret over at lovarbeidet tar for mye tid, og håper på fortgang slik at saken kan behandles før sommerferien:

– Norwegians Worldwide ønsker å få dobbelt statsborgerskap vedtatt så fort som mulig. For mange nordmenn i utlandet haster det å få løst denne saken. Vi håper derfor at departementet vil prioritere å få en ny lov til Stortinget umiddelbart, sier generalsekretær Hanne K. Aaberg i Norwegians Worldwide.

Støtter du dobbelt statsborgerskap?
Bli medlem i Norwegians Worldwide eller støtt vårt arbeid direkte med en donasjon.