Da norske skiutøvere representerte Norge under OL i 1956 og VM i 1958, var de kledd i strikkegensere fra Dale of Norway. Inger Bjørnbakken vant i 1958 vårt aller første VM-gull på ski for damer noensinne, og er fortsatt vår eneste kvinnelige alpinist som har vunnet VM-gull. Årets VM-genser til det norske langrennslandslaget er en relansering av VM-genseren «Alpina» fra 1958.

Dale har utviklet et nytt og karakteristisk norsk design til hvert OL og VM, og nå også til VM i Falun. Den nye VM-genseren vil bli brukt av alle norske langrennsutøvere med ledere og trenere gjennom hele sesongen 2014-2015. VM i Falun starter 18 februar og avsluttes 1 mars 2015.

Made in Norway

Frem til 60-tallet var det fremdeles mye tekstilproduksjon i Norge. Derfra har det gradvis blitt mindre. På grunn av de høye kostnadene er det utfordrende å holde hele produksjonen i Norge. Dale har holdt fast på sin Norske produksjon. De produserer plagg som strikkes i Norge, i Dale-fabrikken på Vestlandet som har produsert garn og strikkeplagg helt siden 1879. Fabrikken på Dale feirer med denne retro-inspirerte VM-genseren 135 år med norsk strikkeproduksjon og design.

I følge Dale benyttes en lettere ullkvalitet i årets VM-genser, og den er derfor velegnet også til innendørs bruk.