Suksess for norsk TV-serie

TV-serien SKAM har blitt en kjempesuksess for NRK.  Serien handler om en gjeng ungdommer som går på Hartvig Nissen videregående skole.

noraNoora spilles av Josefine Pettersen. Foto: NRK P3

Hver sesong fortelles fra en karakters perspektiv. Første sesong var det Eva, andre sesong var det Noora, og det var her serien virkelig begynte å ta av i popularitet. Tredje sesong var det Isak, som slet med sin identitet som homofil. Nå er serien også blitt omfavnet verden over, da spesielt i Sverige og Danmark.

imagesFansen ble litt mer enn litt gira på at Noora og Williams romanse i sesong to skulle gå veien. Gensere ble trykket, som vist her på blogger Camilla Phil. Foto: NRK P3

Serieskaper Julie Andem reiste Norge rundt før hun laget serien, for å intervjue ungdomme rom livene deres. Og det er nettopp realismen i serien folk trykker til sitt bryst.

250 000 så første episode online. NRKs sjefsanalytiker Kristian Tolonen sier til Dagbladet at dette er uvanlige tall, fordi folk klest fortsatt ser TV på den vanlige måten.

Hakon Moslet, sjef for NRK P3, sier at serien har skapt historie for NRK. – Det er den mest populære serien på nett noensinne. Aldri før har så mange sett en serie på nett, sa Moslet til Dagbladet.

Serien kan ses på NRK TV og følges dag for dag inkludert insta-posts og meldinger, på www.nrkp3.no.