Den første katastrofefilmen i Skandinavia har tatt Norge med storm. Nå er filmen solgt til store deler av verden, inkludert det amerikanske markedet. Filmen har fått strålende anmeldelser i Norge, og er nå sett av over en halv million på kino her hjemme.

Handling
Midt i Geirangerfjorden, ikke langt fra tettstedet Hellesylt og Norges største turistmagnet Geiranger, ligger fjellpartiet Åkneset. Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsfarlig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

Rollebesetning
I hovedrollene finner vi Ane Dahl Torp, kjent fra Gymnaslærer Pedersen (2006) og 1001 Gram (2014), Kristoffer Joner, kjent fra Villmark (2003) og Naboer (2005), og nykommeren Jonas Oftebro, broren til den mer kjente Jacob Oftebro.  

Regissør
Bølgen er regissert av Roar Uthaug. Uthaug er kjent for suksessen Fritt Vilt fra 2006. Filmen ble en publikumssuksess i Norge og er solgt til mer enn 70 land.