Norwegians Worldwide var tilstede på Høyres valgvake i Oslo, og fulgte valgsendingene sammen med mange andre spente tilskuere.

Statsminister Jens Stoltenberg ankom Arbeiderpartiets valgvake ved 20:20 -tiden, og holdt en kort tale hvor han takket for innsatsen i valgkampen før han trakk seg tilbake for å avvente resultetene og forberede neste tale. Kort tid etter ankom Erna Solberg Høyres valgvake, og gikk rett inn på et lukket rom for å følge med på resultatene og forberede seg.

Valgsendingene avslørte et større og større flertall for de borgelige partiene, og det ble eterhvert tydelig at et borgelig flertall kom til å vinne valget, og at vi får et regjeringsskifte i Norge. Da Stoltenberg holdt sin neste tale ble det klart at han går av som statsminster etter statsbudsjettfremleggelsen 14. oktober.

23:17 kom Erna på talerstolen og holdt sin seierstale for Høyre, til stormende jubel fra salen. Erna var preget av stundens alvor, og var synlig rørt. Hun takket Jens Stoltenberg for sin innsats, og hun takket også sin familie og alle som har stått på under valgkampen. Høyre er den store vinneren, Frp går kraftig tilbake, men blir nest størst i en borgerlig regjering. Arbeiderpartiet er fortsatt det største partiet. De neste dagene skal Høyre, Frp, Venstre og Krf sette seg sammen for å danne en koalisjonsregjering – med Høyre i front.

Miljøpartiet de Grønne kommer for første gang inn på stortinget med Rasmus Hansson som stortingrepresentant.