For 12. året på rad skal elever ved Norgesskolen lære norsk, hugge juletre, feire jul og 17. mai – i juli måned.

Norgesskolen er landets eneste skole tilrettelagt for barn som vokser opp i utlandet. Siden oppstarten i 2003 har over 700 barn kommet til Tomb Landbrukshøyskole i Råde i Østfold for å gå på den tre uker lange sommerskolen. -I årenes løp har skolen hatt elever fra 55 land hvor alle kontinenter er representert, sier Lisbeth Bø Håverstad, som har ledet Norgesskolen siden oppstarten. I år er det påmeldte fra 18 land, blant annet Algerie, Vietnam, Australia, USA, Spania, Tyskland og Italia.

Barnas norske nettverk

Det unike med Norgesskolen er kombinasjonen læring av språk og formidling av kultur, i tillegg til det sosiale aspektet. Stadig flere unge nordmenn vokser opp utenfor Norges grenser og vi merker økende interesse blant foreldre som ønsker at barna skal få kjennskap og kunnskap om det norske.

-Jeg tror ikke norske myndigheter er klar over hvor mange norske barn som tilbringer hele eller store deler av sin barndom utenfor Norges grenser. Disse barna kan på sikt være en stor ressurs for landet, men da de trenger innføring i språket og kulturen vår. Det får de i dag kun på Norgesskolen, sier Bø Håverstad.

Felles for alle elevene er at de har bånd til Norge, men de vokser opp utenfor landets grenser. Ofte er en eller begge foreldrene norske, men de bor og jobber utenlands.

Årets skole går av stabelen 13. juli- 1. august og da skal Norges Grunnlov på timeplanen. -Råde kommune i Østfold er en god samarbeidspartner for Norgesskolen, og vi får også god hjelp fra lokale konsulenter innen blant annet kultur og husflidsformidling, sier Bø Håverstad.

Påmelding kan gjøres via Norgesskolens hjemmesider eller til Lisbeth Bø Håverstad, på e-post lisbeth@nww.no Tlf: 23357170/ 97 60 29 51