Father Bichsel går under kallenavnet Bix, og er jesuittprest i Tacoma i Washington, USA. Bix har kjempet i mange år i sin kamp mot atomvåpen. Han er kjent for sine handlinger som ikke-voldelig aktivist, og har ved flere anledninger tilbragt tid i fengsel for sine demonstrasjoner mot atomvåpen. I 2009 lyktes Father Bix og hans med-aktivister å bryte seg igjennom flere lag med høyeste sikkerhet før de ble stoppet i deres forøk på å nå inn til der hvor atomvåpnene var lagret på Naval Base Kitsap.

Bill Bichsel ble født i 1929 og ordinert som prest i 1959. Han ble tildelt St.Leos Parish i Tacoma, Washington. Etter å ha fullført sitt oppdrag der, haiket Bichsel rundt i USA i 6 måneder, og deretter jobbet han som samfunns-arrangør (Community Organizer) i Seattle. I 1979 vendte han tilbake til Tacoma for å jobbe i Guadelupe House Shelter, et katolsk senter.

Med i reisefølget til Father Bichsel er også Joe Power-Druits fra Tacoma, samt Helen Young fra New York. Young lager en dokumentarfilm om Father Bix og hans arbeid mot atomvåpen.

Vi lærte mye av  Father Bichsel under hans besøk og ønsker han lykke til videre med sin kamp for en atomvåpenfri verden!