Etterspørselen etter norsk lyd- og videoinnhold for barn og unge i utlandet vokser. I denne posten har vi samlet opp noen tips fra norske bokklubber og nettbokhandler. Vi håper at norske bøker, lydbøker og ebøker vil være med på å gjøre jula hyggelig for mange av dere!

Det beste med jula er å treffe familie og venner, reise hjem og gi gaver til dem man er glad i. I år kommer mange av oss til å ha en «nest-best-julefeiring» hjemme hos oss selv med virtuelle besøk av familien og online-reiser. Utenlandsnordmenn og foreldre til Norgesskolens elever har henvendt seg til oss med spørsmål om tilgang til norsk innhold: bøker, lydbøker og spill.

Den norske bokklubbene har gitt sine medlemmer store leseopplevelser siden 1961. Du kan opprette utenlandsmedlemskap og bestille fysiske bøker her:

https://www.bokklubben.no/

Bokklubben skriver:

«Det er fullt mulig å være medlem selv om du bor i utlandet. Du må være nettmedlem. Det innebærer at du vil motta e-post fra oss med melding om hovedbok. Avbestilling og bestilling gjøres på www.bokklubben.no .

Når du som nettmedlem i utlandet skal logge deg inn på Min side, bruker du fire nuller som passord. Send oss en e-post til webkontakt@bokklubben.no med alle opplysninger inkludert 3 ønskede velkomstbøker. Du finner bokutvalget ved å klikke på Bli medlem. Utenfor Norden tilkommer portokostnader på kr 200 per bok i tillegg til de ulike lands regler for toll og moms.»

EBOK.NO er Norges største nettbokhandel for ebøker og nedlastbare lydbøker. Deres mål er å gjøre det lett å kjøpe og lese norske og engelske ebøker uansett hvor i verden man befinner seg!

Her er en how-to for hvordan man leser/lytter til innhold fra ebok.no:

  1. Opprett en konto på EBOK.NO. Det gjør man via vår partner Schibsted: https://payment.schibsted.no/authn/?new-flow=true Har du allerede en Schibsted-konto (For eksempel gjennom Finn.no, VG eller Aftenposten, kan du bruke samme epostadresse og passord for å logge inn hos oss.
  2. Kjøp en ebok eller lydbok i nettbutikken vår: https://ebok.no/ Boken kan du lese og lytte til i appen vår på de aller fleste mobiler og nettbrett.
  3. Last ned EBOK.NO-appen til mobilen eller nettbrettet ditt fra App Store (iOS) eller Google Play (Android). Logg inn med samme epostadresse og passord som du registrerte deg med på EBOK.NO Når du er logget inn i appen, går du til Bokhyllen (i menyen nederst). Der finner du boken din – klar til å bli lest.

Også er det selvfølgelig bare å kontakte oss på hjelp@ebok.no hvis du har spørsmål eller trenger hjelp!

Storytel tilbyr tusenvis av lydbøker og e-bøker på flere språk. Kos deg med alt fra bestselgere til prisbelønte kriminalromaner, fantastiske fortellinger eller mektige biografier. Et helt bibliotek på mobilen eller nettbrettet ditt!

«Jeg synes lydbøker er en essensiell del av språk- og leseinnlæringen. Å høre fortellinger gjør det enklere å lese dem», sier Håkon Havik, daglig leder av Storytel Norge.

For å motta nyhetsbrev må man registrere seg på www.storytel.com og huke av for at man ønsker å motta boktips, personlige anbefalinger og informasjon om de seneste utgivelsene. Det er en egen fane på deres nettside (og i appen) med boktips i forskjellige kategorier. Her finner man også nyheter og mest populære bøker

https://www.storytel.com/no/nn/lydboker

Her finner du både blogg med boktips: https://blog.storytel.no/ og Storytel på sosiale medier

https://www.facebook.com/Storytel.no/https://www.instagram.com/storytel.no/ ;

https://twitter.com/storytel_no